Mizuna
Popis
Lahůdková japonská zelenina. Mizuna tvoří mnoho výhonků velmi jemné chuti vhodných do salátů nebo použitelných jako špenát. V kuchyni se využívají buď jednotlivé listy, které se odlamováním oddělují od růžice, nebo se sklízí celé růžice najednou. Listy i mladá květenství se v kuchyni využívají jako čerstvý syrový salát nebo jako přílohy k pokrmům. Listy jsou hodnotné především pro vysoký obsah vitaminu C, draslíku a vápníku. Nízký obsah cukrů předurčuje tuto zeleninu jako vítané zpestření pokrmů pro diabetickou i redukční dietu.
Hmotnost | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Jeden z nejstarších českých šlechtitelů a prodejců semen všeho druhu